î m p r e u n a   s p r e   A m e r i c a ...
u n   p r o g r a m   j o s   p a l a r i a ™

 

Good to know

Iti readucem aminte ca ziua de 11 septembrie este una de doliu pentru americani. Desi tragicul eveniment a facut inconjurul lumii,

vrem totusi sa-ti aducem aminte ca este o zi trista pentru ei. Asa ca, sa nu te pui pe tine in vreo situatie neplacuta. Un scurt istoric despre detaliile evenimentului urmeaza in randurile de mai jos.

Atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost o serie de atacuri sinucigase impotriva SUA. In dimineata acelei zile, 19 teroristiau deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroristii au preluat controlul avioanelor, prabusind doua dintre ele in Turnurile Gemene ale World Trade Centerdin New York, omorand toate persoanele de la bord si multi alti oameni care lucrau in cladiri. Ambele cladiri s-au prabusit in decurs de doua ore, distrugand si avariind si alte cladiri din jur. Teroristii au prabusit un al treilea avion in cladirea Pentagondin Arlington, Virginia, langa Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prabusit pe o campie in zona rurala a statului Pennsylvania, dupa ce unii dintre pasageri si membrii echipajului au incercat sa recastige controlul avionului, pe care teroristii il indreptasera spre Washington, D.C. Nu au existat supravietuitori ai zborurilor.

In total, in urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv teroristii.Majoritatea covarsitoare ale celor morti erau civili, inclusiv cetateni din alte 90 de tari. In plus, moartea de cancer pulmonar a cel putin a unei persoane a fost considerata de un medic legist a fi cauzata de expunerea la praful ridicat in urma prabusirii World Trade Center.

Avariile Pentagonului au fost reparate in decurs de un an, iar Monumentul Pentagonului a fost construit in acel loc. Procesul de reconstructie a inceput la World Trade Center. In 2006, s-a ridicat un nou turn de birouri in locul cladirii 7. Cladirea 1 World Trade Center este in constructie si, cu o inaltime 541 m la terminarea sa in anul 2011, va deveni una dintre cele mai inalte cladiri din America de Nord. Initial, se dorea sa se mai construiasca inca trei turnuri intre 2007 si 2012 in zona.

Daca vei avea onoarea sa te afli in NYC sau Washington D.C vei vedea ca in aceasta zi se organizeaza parade cu titlu de comemorare a tuturor persoanelor nevinovate care au murit tragic in acest atac. In mod special, iti recomandam sa vizitezi Pentagonul, a langa carui cladire s-a construit un loc special de comemorare a persoanelor decedate. Vei vedea ca statuile – amintind de numele fiecaruia - sunt organizate in functie de varsta iar pe o stanca este mentionat cum toti acestia au fost ridicati la rangul de eroi al Statelor Unite ale Americii.

Smartaddons2

Vrei in State, sa lucrezi si sa te distrezi? Apeleaza-ne la numarul de telefon 0768313745 sau trimite un SMS la 0768313745 si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil!

 
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…