î m p r e u n a   s p r e   A m e r i c a ...
u n   p r o g r a m   j o s   p a l a r i a ™

 

SUA - Date generale

Statele Unite ale Americii (sau abreviat S.U.A) este numele unei republici constituționale federale, constituita din 50 de state și un district federal.

SUA este casa pentru oameni de diverse origini nationale, marea varietate de origini nationale ducand la numeroase obiceiuri culturale si tradiționale.

Cultura americană cuprinde tradiții, idealuri, obiceiuri, credințe, valori, arta, folclor și inovații, dezvoltate atât pe plan intern, cat și importate prin colonizare și imigrație.
Strangerea de mana este forma obisnuita de salut. O atmosferă relaxată și informală este, de obicei, regula. Americanii sunt renumiti pentru deschiderea si prietenia fata de vizitatori, sunt calzi, ospitalieri si cu siguranta va veti intoarce acasa cu o impresie buna despre americani.

Bine de stiut! Va prezentam mai jos cateva informatii despre Statele Unite ale Americii (United States of America):

Capitală: Washington D.C. – 599.657 locuitori (2009), situată în Districtul Columbia
Oraşe principale: New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Philadelphia, San Diego, Detroit, Dallas, Phoenix, San Antonio
Suprafata: 9.826.675 km2 (aproximativ de 40 de ori mai mare decât suprafata României), din care 9.161.966 km2 sol şi 664.709 km2 revin S.U.A. din suprafaţa Marilor Lacuri (Lacul Michigan – în întregime, Lacurile Superior, Huron, Erie şi Ontario – parţial, fiind împărţite cu Canada)
Limbi vorbite: 82,1% engleza, 10,7% spaniolă, 3,8% alte limbi indo-europene, 2,7% limbi asiatice, 0,7% alte limbi.
Ziua naţională: 4 iulie – Ziua Independenţei, marchează aniversarea declaraţiei de independenţă din 1776, faţă de Marea Britanie, semnată de 13 colonii de pe continentul nord-american.

Condiţii generale de călătorie:

Intrarea pe teritoriul SUA se poate face, de regulă, numai pe baza unui paşaport valabil în care a fost aplicată o viză de intrare valabilă, eliberată de o misiune diplomatică sau consulară americană. Intrarea în SUA se poate face, de asemenea, pe baza documentului de reşedinţă permanentă (green card) însoţit de paşaportul naţional valabil. Alte documente acceptate la intrarea în SUA sunt permisul de reintrare (re-entry permit) sau documentul de călătorie pentru refugiaţi (refugee travel document), ambele eliberate de Departamentul de Afaceri Interne al Statelor Unite.

Diviziuni administrative: 50 de state

Fiecare stat deține suveranitate legală, are propriul parlament (în general numit adunare - assembly), adesea bicameral, guvernator ales prin vot direct de populația statului, guvern condus de acesta și sistem juridic propriu, inclusiv curte supremă de justiție.
Datorită condițiilor naturale propice și a sporului demografic, industria s-a dezvoltat într-un ritm rapid, ceea ce a permis Statelor Unite să ocupe o poziție de frunte pe arena internațională. Totodată, statul este considerat simbolul economiei libere de piață.

Cele mai faimoase destinatii, pe langa marile orase, sunt urmatoarele:
- Denali National Park
- Grand Canyon
- Mesa Verde National Park
- Mount Rushmore
- Niagara Falls
- Great Smoky Mountains National Park
- Walt Disney World
- Yellowstone National Park
- Yosemite National Park

Pentru informaţii despre călătorii temporare gasiti detalii pe: http://romania.usembassy.gov/vize/

Pentru a lucra in America trebuie sa iti aranjezi contractul cu mult timp inainte de a intra în Statele Unite. Studenti la zi pot aplica pentru o viza J1 "Exchange Visitor", care permite munca plătită pe perioada vacantei de vara de pana la 4 luni. Programul Work And Travel da posibilitatea studentilor din alte tari sa munceasca legal pe perioada vacantei universitare. Pentru inscrieri contactati-ne la telefon: 021 313 84 60 (retea Romtelecom); 0742 344 160 (retea Orange) ; 0732 947 700 (retea Vodafone) sau email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Smartaddons2

Vrei in State, sa lucrezi si sa te distrezi? Apeleaza-ne la numarul de telefon 0768313745 sau trimite un SMS la 0768313745 si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil!

 
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…