î m p r e u n a   s p r e   A m e r i c a ...
u n   p r o g r a m   j o s   p a l a r i a ™

 

Caraibe

Povesti cu pirati !

Caraibe este o regiune a Americilor constand din Marea Caraibelor, insulele sale (majoritatea carora imprejmuiesc aceasta mare) si coastele inconjuratoare. Regiunea este situata la sud-estul Americii de Nord, la estul Americii Centrale si la nordul si vestul Americii de Sud.

Situata in mare parte pe Placa Caraibelor, zona cuprinde mai mult de 7.000 insule,stanci si recife. Indiile de Vest constau din Insulele Antile, impartite in Atilele Mari, care asa cum spune si numele, sunt mai mari si care delimiteaza marea la nord si Antilele Mici, la sud si est (incluzand Antilele Leeward ai insulele Bahamas. Bermuda este mult mai la nord in Oceanul Atlantic si este in Indiile de Vest. Din punct de vedere geopolitic, Indiile de Vest sunt de obicei vazute ca o subregiune a Americii de Nord si sunt impartite in 28 de teritorii suverane, departamente de peste ocean si teritorii dependente. Pentru o perioada scurta de timp a existat o tara numita "Federatia Indiilor de Vest" compusa din teritoriile caribice unde se vorbeste limba engleza.

Zona Americii Centrale este cunoscuta turistilor pentru exotismul sau. Insulele Caraibe au fost mult timp cunoscute ca o destinatie pentru indragostiti si pensionari, insa o mica miscare spre eco-turism a inceput sa deschida Caraibele in turismul independent. Cu vreme buna pe intreaga perioada a anului (cu mica exceptie a sezonului uraganelor la sfarsitul verii si inceputul toamnei), preturi de avion promotionale din Europa si America de Nord, si sute de insule de explorat, Caraibele ofera cate ceva pentru fiecare.

Daca ajungi in zona trebuie sa treci prin:Aruba, Trinidad Tabago, St Lucia, Bahamas, Barbados, Insulele Cayman, Jamaica, Cuba, Republica Dominicana, Martinica. Insulele Caraibe cu capitala Haloga au fost pentru prima oara locuite de Indienii Arawak, apoi invadate de o rasa mult mai razboinica, Caribi. Din pacate, Caribi nu au putut sa se bucure mult timp pentru victoria lor, pentru ca insulele au fost colonizate de spanioli, francezi, britanici ai olandezi. Multe batalii istorice ai o sumedenie de povesti cu pirati – asa ca in “Piratii din Caraibe” :D

Bucataria din Caraibe este o mixtura dintre cele mai bune metode de pregatire a felurilor de mancare dar si a celor mai gustoase feluri de mancare din China, India, Anglia, Spania, Franta, Olanda, Africa si din zonele ocupate de indieni din America. Aceste traditii culinare au fostaduse de cei care au ajuns pe insulele Caraibe si care proveneau din tarile de mai sus. Ocupand un teritoriu nou pentru ei, singurul mod de mai tine legatura cu tara de origine a ramas bucataria traditionala. Astfel, chinezii au adus aportul lor, combinandu-l cu cel al englezilor si tot asa mai departe, pana la o paleta foarte colorata de stiluri culinare.

Un fel de mancare foarte des intalnit in insulele Caraibe este un amestec de mancaruri bogate in carne, in special de pui, bine condimentate. Astfel, daca iti plac mancarurile picante – esti in locul potrivit. Sunt ramase din regiunile ocupate de populatia de culoare din zonele Louisianei, dar modificate in functie de noua locatie ocupata in Caraibe.

In partile anglofone din Caraibe se consuma multa carne de pui si capra. Aceste feluri au ajuns si continua sa patrunda adanc in insulele Caraibe intr-o proportie mult mai mare decat au reusit felurile de mancare indiene in regiune in urma cu mai mult de 150 de ani in zonele din Guyana, Trinidad Tobago si Grenada.

In aceasta zona se consuma cantitati importante de orez in combinatii variate cu sosuri si fasole sau mazare. Felul de mancare declarat national in Montserrat este o derivatie dintr-un fel de tocanita din carne de capra originar din insulele Caraibe. Este obtinuta din rosii, carne de capra, papaya, galusti si dintr-un tip de fruct originar din insulele Pacificului, numit “fructul painii” (breadfruit).

De asemenea, daca ajungi prin zona ai ocazia sa mananci un fel foarte popular de mancare numit Pelau sau “Cook-up” obtinut din combinatii diverse de carne de pui, vita, peste de apa sarata, legume si orez.

Si africanii si-au adus contributia printr-un fel de mancare numit Callaloo care contine legume cu frunze si uneori gulii, care a devenit foarte larg raspandit si popular in Caraibe, mai ales prin mutarea frecventa a populatiei ce provenea din Africa de pe o insula pe alta.

Vrei in State, sa lucrezi si sa te distrezi? Apeleaza-ne la numarul de telefon 0768313745 sau trimite un SMS la 0768313745 si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil!

 
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…