î m p r e u n a   s p r e   A m e r i c a ...
u n   p r o g r a m   j o s   p a l a r i a ™

 

Bahamas

Stii desktop-urile alea cu plaje insorite, hamace la umbra si ape cristaline si turcoaz? Unele dintre ele sunt facute in insulele Bahams, acolo unde poti ajunge foarte usor din Miami.

Insulele Bahamas au devenit faimoase in secolul al XVII-lea, cand societatea le-a perceput ca pe un cuib al piratilor.

Cele peste 3000 de insule imprastiate in mare, greu de controlat si inconjurate de bancuri inselatoare, de stanci si de atoli formau un adapost de vis pentru bandele de jefuitori.

Arhipelagul este alcatuit din 690 de insule si in jur de 2400 de recife de corali. Se intinde pe o suprafata de 13.940 km², de-a lungul a 885 km. Din cei 320.000 de locuitori din insulele Bahamas, 70% sunt de culoare, 14% albi, 15% mulatri si restul de 40.000 – 50.000 sunt imigranti ilegali din Haiti.

Clima este una subtropicala si tropicala, cu soare tot timpul anului si temperaturi medii de 21°C in ianuarie si 28°C in august. Cantitatea anuala de precipitatii este de aproximativ 1400 mm, care cad din iunie pana in noiembrie.

Economia in regiune se bazeaza pe culturile de trestie de zahar, de ananas, pe cresterea animalelor, pe industria chimica, farmaceutica, energetica si petrochimica. Sunt dezvoltate si sectoarele bancar si financiar. In turism sunt valorificate plajele, cluburile de golf, cazinourile si viata de noapte.

In cautarea drumului spre Indii, Cristofor Columb a dat peste un paradis necunoscut. La 12 octombrie 1942, marele navigator a debarcat pe Insula Guanahani, pe care a numit-o San Salvador si a fost primit cu bratele deschise de amerindienii caraibieni care locuiau aceste teritorii. Aceasta zi este considerata si data descoperirii Americii.

O perioada propice pentru insule a constituit-o razboiul civil american, cand statele nordice au instituit o blocada care a impiedicat statele sudice sa exporte bumbac si, in consecinta, sa cumpere arme. Sudistii au evitat blocada, pe un drum ocolit, cu ajutorul britanicilor din Bahamas. Acesta este momentul in care Insulele Bahamas capata rangul de paradis al contrabandistilor si al aveturierilor.

Arhipelagul si-a dobandit independenta in anul 1973, cu denumirea oficiala de Uniunea Bahamas si capitala la Nassau (pe Insula New Providence), limba oficiala engleza si moneda dolarul de Bahamas.

Curiozitati ...

  • Vanatoarea de balene este sportul favorit in Bahamas;

  • Multe dintre insulite sunt proprietatea privata a starurilor de cinema, a oamenilor de afaceri si a persoanelor instarite atrase de facilitatile fiscale;

  • In Insulele Bahamas, Anul Nou este intampinat cu muzica si dans. Numele sarbatorii, Junkanoo, provine de la numele piratului John Canoe;

  • Dupa inchiderea localurilor de distractie din Cuba (aflata la mica departare), in anii ’60, Bahamas s-au transformat intr-o oaza a pacatelor;

  • Insulele Bahamas sunt un adevarat rai pentru iubitorii de scufundari. In apele calde, pestii tropicali pot fi admirati la adancimi de 40 de metri.

Gastronomie … yummm …

Desi in Insulele Bahamas poti gasi orice fel de mancare international, nu trebuie ratata oportunitatea de a incerca bucataria traditionala locala. Indiferent de locul in care va aflati, nu va va fi greu sa gasiti restaurante ce servesc mancare traditionala si fructe proaspete de mare la preturi rezonabile.
Fructele de mare sunt o mostra a meniului bahamian. Conch (pronuntat „konk”) este un fel de molusca. Este delicioasa proaspata, negatita; carnea se cresteaza cu un cutit, si se stropeste cu suc de lamaie si condimente. Se mai poate manca si prajita, fiarta in aburi, adaugata la supe, salate. Este renumita pentru pretinsele sale proprietati afrodisiace. „Homarul de stanca” bahamian este o specie tepoasa fara clesti, ce se serveste fiert, tochitura, sau in salate.
Alt ingredient important in Bahamas este nuca de cocos. Palmierii de cocos cresc in abundenta in Bahamas, iar nuca este ingredientul cel mai obisnuit in deserturi. Se foloseste in tarte, prajituri, placinte, budinci, inghetata, iar deseori adaugata aproape pe orice. Sunt disponibile pe tot parcursul anului.
Gastronomia Insulelor Bahamas nu este niciodata plictisitoare. Intodeauna picanta, aromata, a fost puternic influentata de bucataria Americii de Sud. Ai de ales intre: Bahamian Club, Green Parrot Bar & Grill, Seafire Steakhouse, Market Place, Zio Gigis (pizzeria) , Fast-food Atlantis Meal Plan.

Vrei in State, sa lucrezi si sa te distrezi? Apeleaza-ne la numarul de telefon 0768313745 sau trimite un SMS la 0768313745 si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil!

 
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…