î m p r e u n a   s p r e   A m e r i c a ...
u n   p r o g r a m   j o s   p a l a r i a ™

 

Mesa Verde

Parcul National Mesa Verde este un un parc national american si unul dintre locurile aflate in Patrimoniul Mondial UNESCO, situat in comitatul Montezuma, statul Colorado, SUA. Parcul are o intindere de 211 km patrati si se afla in apropierea celor Patru Colturi – locul unde 4 state se intalnesc: Colorado, New Mexico, Arizona si Utah. Ii sunt caracteristice numeroase ruine ale unor locuinte si saturi construite de catre poporul antic Pueblo cunoscut sub numele de Anasazi. Poporul Anasazi a facut din acest sat de piatra casa lor, in jurul anilor 1200. Parcul este recunoscut pentru locasurile si caracteristicile numeroaselor ruine de case si sate. Este cel mai bine cunoscut pentru mai multe locuinte spectaculoase - structuri construite in pesteri si in stanci. Termenul spaniol Mesa Verde se traduce in engleza ca "platoul verde".

Exploratorii spanioli care cautau un traseu de la Santa Fe la California in 1760 si 1770 au fost primii europeni care au ajuns la regiunea Mesa Verde, pe care au numit-o dupa ce s-a ridicat, “platoul acoperit de arbori”. Cu toate acestea, ei nu a avut sansa de a vedea cele mai vechi sate din piatra, care raman totusi un secret pentru un alt secol. Ca un adevarat vanator de locuri, John Moss, face publice observatiile din anul 1873. In anul urmator el l-a condus pe fotograful William Henry Jackson prin Mancos Canyon, din acea regiune. Totusi nu Jackson publica pentru prima oara fotografiile facute unei locuinte tipice din piatra. In 1875 geologul William H. Holmes reface traseul lui Jackson. Rapoartele celori doi, Jackson și Holmes, au fost incluse intr-un sondaj in anul 1876, unul din cele patru eforturi federale finantate pentru a explora Vestul Americii. In acelasi timp, au fost observate in Mesa Verde numeroase mari structuri de piatra. Colectionarii privati ai Societatii Istorice din Colorado si-au inceput asamblarea unei mici biblioteci de publicatii relevante. De asemenea, ei au fost si cei care au descoperit potentialul turistic al acestor locuinte inedite, din piatra si au cautat in mod sistematic sa dezvolte acest lucru, devenind astfel primii experti in acest domeniu.

Un vizitator de remarcat din New York a fost o ziarista pe nume Virginia McClurg, ale caror eforturi, intr-o perioada de cativa ani, a ajutat in cele din urma la statutul oficial de parc pentru Mesa Verde.

In acest parc sunt disponibile diferite drumetii, trasee, tabere, precum si facilitati pentru alimente, combustibili. Insa toate acestea nu sunt disponibile pe timp de iarna.

Perioada cea mai potrivita de vizitat este din luna aprilie pana in iunie si din august pana in octombrie – cand nu e atat de aglomerat.

Vrei in State, sa lucrezi si sa te distrezi? Apeleaza-ne la numarul de telefon 0768313745 sau trimite un SMS la 0768313745 si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil!

 
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…